Pactis - Home

Vakopleiding: Schulden en psychiatrie

  • Titel dia

    Gemiddelde score voor de vakopleider: 8.0

    Knop
  • Titel dia

    Fijne dag, veel geleerd, voor herhaling vatbaar

    Knop
  • Titel dia

    Gemiddelde score voor deze vakopleiding: 7,8

    Knop

Tijdsduur: 1 dag

Bestemd voor: o.a.  Bewindvoerders, Mentoren, Curatoren, Schuldhulpverleners en Debiteurenbeheerders

Data:  in overleg / in company kan altijd


2024


Tijd: 09:30 - 17:00 uur 

Afronding: Certificaat en PE-punten


Accreditatie: 2023

Kiwa: 6

Wsnp: 6

Beschermingsbewindvoerders:

Onze vakopleidingen voldoen aan het criterium "relevante bijscholing"

Het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM toetst uitsluitend of er relevante bijscholing (voor alle hoedanigheden) is gevolgd. Deze bijscholing wordt niet getoetst aan een minimum aantal studiepunten. (bron rechtspraak.nl)


Investering: € 395,00 ex. btw

  • Wat is psychiatrie.
  • Wat zijn uw eigen ervaringen met psychiatrie.
  • Wat komt u tegen in uw praktijk.
  • Klinische lessen: veelvoorkomende psychiatrische stoornissen.
  • Houding en attitude in het contact met psychiatrische patiënten.
  • Ervaringsoefeningen

Na deze cursus beschikt u over de basiskennis van veelvoorkomende psychiatrische stoornissen.  U onderkent uw eigen houding ten opzichte van psychiatrische ziekten en patienten. U weet wat te doen als uw client acute psychische klachten heeft.


Beschrijvingstitel

Boris van der Hijden

Ik schrijf me in voor deze vakopleiding! Terug naar vakopleidingen

Tijdens deze eendaagse vakopleiding leert u de achtergronden van een aantal belangrijke psychiatrisch ziektebeelden. We gaan daarbij met name in op wat de kern van het betreffende ziektebeeld is, aangevuld met zeer beknopte informatie over mogelijke behandelingen.

Interview met vakopleider Boris van der Hijden
1.       Wat is een belangrijke valkuil in het contact met cliënten met psychiatrische stoornis?
" Iedereen heeft wel een beeld bij begrippen als depressie, verslaving, psychose, autisme of LVB, om er een paar te noemen. Onbewust denk je dat je beeld van deze ziektes klopt. Maar als ik vraag wat schizofrenie is, hoor ik meer misverstanden en onwetendheid dan kennis of begrip van deze ziekte, zonder dat iemand zich daar zelf van bewust is. Dat is logisch, want je kunt niet weten wat niet klopt als je het niet hebt kunnen toetsen. Je doet dan je werk met een aantal misverstanden of onwaarheden in je hoofd waarop je je beslissingen baseert of waardoor je bepaald gedrag van je cliënt verwacht. Met wat begrip van de achtergrond van de cliënt kan het allemaal wat makkelijker en effectiever verlopen".

2.       Wat levert het volgen van deze vakopleiding de deelnemer op?
"Na deze dag heb je een beeld wat psychiatrie eigenlijk is (bijvoorbeeld: wie bepaalt wanneer iets een psychiatrische ziekte is?) en heb je een goed beeld van een aantal psychiatrische ziektebeelden. Je krijgt informatie over de belangrijkste behandelingen, zodat je dat een beetje kunt plaatsen als je cliënt erover vertelt. Ook is er ruim de tijd om met andere deelnemers ervaringen hierover te delen en van elkaar te leren, wat veel deelnemers als extra meerwaarde van deze training ervaren."


3.       Wat maakt dat jij deze vakopleiding met plezier verzorgd?
"Dat is een goede vraag! Ik heb in mijn werk binnen de psychiatrie regelmatig patiënten behandeld die ook door financiële dienstverleners werden ondersteund. In mijn optiek staan we met elkaar rondom deze persoon, en doen we ons best om vanuit onze expertise de beste hulp/zorg te bieden. Als zowel de medische als de financiële dienstverlener iets weet van het vak van de ander, draagt dit bij aan het onderling begrip voor elkaars werk en is de drempel lager om met elkaar contact op te nemen voor overleg. En daar heeft de cliënt echt wat aan."
 


Share by: